Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål @ 1,72 - Coolbet -

Två nykomlingar som ramlade ner till Championship från Premier League förra säsongen och siktar på rask comeback till högsta serien. Båda lagen finns med i kampen om direktplats och om det målet ej skulle uppnås så finns det goda chanser att ta sig till finrummet via play-off.

Leicester leder The Championship på 91 poäng. Har dock slarvat bort sex poäng på slutet då man lirade 0-1 mot Millwall 9/4 och samma resultat mot Plymouth bara tre dagar senare. Avslutade även Mars-månad med en 0-1 förlust borta mot Bristol City så säkert glada att det är hemmaplan här. På King Power Stadium har det gått bättre, tre raka segrar där Norwich, Birmingham och West Bromwich stått för motståndet. Kiernan Dewsbury-Hall och Stephy Mavididi var målgörare mot Norwich & Birmingham och Jamie Vardy målade mot Norwich och WBA. Vardy hade även en straff i stolpen mot WBA så det känns som att manager Enzo Maresca har bra offensiv, då vi har inte ens nämnt spelare som Patson Daka och Issahaku Fatawu. Har dessutom Kasey McAteer åter efter skada och sedan finns Kelechi Iheanacho i frysboxen strax bakom fiskpinnarna.

Inga skador i truppen gör att även spelare som Harry Souttar och Marc Albrighton inte ens tar plats på bänken. James Justin och Ricardo Pereira fick vila senast och inte helt säkert att de petar Conor Coady och Hamza Choudhury som gjorde bra insatser i backlinjen. Manchester City-lånet Callum Doyle finns också som alternativ bakåt. Hårdförde Jannik Vestergaard som kom från Southampton förra säsongen har 12 gula kort på 39 matcher så ingen spelare som lägger några fingrar emellan direkt. Finns runt 3 gånger insatsen på att dansken tar kort i matchen och det är ett helt ok odds.

Två offensivt starka lag i jakt på uppflyttning

Southampton på fjärde plats med fem poäng upp till överraskningsgänget Ipswich som innehar andraplatsen, bara två pinnar bakom Leicester. Sedan ska vi också nämna att Leeds finns med i mixen och ligger trea med 87 poäng. Så det är fyra lag som slåss om två direktplatser.

Saints kom i helgen till Wales med tre raka hemmasegrar (Coventry 2-1, Watford 3-2 och Preston 3-0) i bagaget. Inledde även starkt mot Cardiff och fick 1-0 redan efter 12 minuter. Hade sedan flera gyllene chanser att utöka ledningen. David Brooks hade mer eller mindre öppet mål men missade och även Adam Armstrong brände jätteläge. I andra halvlek slarvade man bort alla tre poängen när de blåa laget tilläts göra två mål. Förlusten i Drakriket kan visas sig bli mycket kostsam i jakten på uppflyttning. Har bara en poäng på de tre senaste bortamatcherna så precis som Leicester är det hemma som laget går bäst.

Anfallaren Che Adams tycker jag inte riktigt räcker till i Premier League men i Championship är han en fullt kapabel anfallare. 22 mål på 46 matcher för Birmingham senast han var i Englands näst högsta serie och den här säsongen har han så här långt på 37 matcher smällt in 15 mål. Är ändå inte bäste målskytt i laget då Adam Armstrong leder interna skytteligan på 20 mål. Hade även förhoppningar på Ross Stewart, men precis som när han representerade Sunderland så har säsongen varit skadefylld. Efter att han slet av hälsenan 28/1 2023 har han spelat totalt 19 minuter.

På målvaktssidan är Gavin Bazunu skadad så rutinerade Alex McCarthy behåller vantarna och gör sig beredd att vakta buren för tredje matchen i rad. Ska testa tuffe mittfältaren Stuart Armstrong sent men det är nog ingen fara med skotten som knappast viker ned sig för ett par blåmärken. I övrigt bara några truppspelare som dras med skador men inget som bekymrar manager Russell Martin nämnvärt.

Vestergaards motsvarighet i Southampton heter Jan Bednarek och har plockat på sig 11 gula kort på 39 matcher och även han ger runt 3 gånger insatsen i odds för ostskiva.

Huvudspelet i matchen blir över 2,5 mål och att båda lagen gör mål. Med så många bra offensiva pjäser i båda lagen och i ärlighetens namn lite stabbiga försvar med killar som Wout Faes, Jannik Vestergaard och Hamza Choudhury (Leicester) mot Ryan Manning, Jack Stephens och Jan Bednarek (Southampton) så bör det finns bra lägen för båda lagen att göra mål. Det blev 4-1 till Leicester när lagen möttes på St Mary's 15/9 2023.

Spelet sitter om båda lagen gör mål och det blir minst tre mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip