Speltips: Luton asian +0 till 1.89 hos Expekt .
—-
Tre raka ligasegrar har gjort att Everton officiellt klarat kontraktet och kommer att spela Premier League-fotboll även nästa säsong. Andra bullar är det för deras motståndare härnäst, Luton. Man ligger just nu på 18:e plats i tabellen med en poäng upp till Nottingham Forest på säker mark, men även en poäng ner till Burnley på plats 19.

Hemmalaget Luton kommer senast från en tung 2-1 förlust på bortaplan mot Wolves. Man står nu på tre raka förluster och att inte ta poäng mot Wolves, men även Brentford dessförinnan, är såklart inte tillräckligt bra sett till läget man befinner sig i.
Läget är dock absolut inte kört, men känslan är att poäng i den här matchen är extremt viktigt för att ge sig själva en ärlig chans i de två sista omgångarna.

Nu ställs Luton mot ett Everton vars säsong i princip är klar. Kontraktet är som sagt säkrat och det blir spännande att se om det har någon påverkan på Evertons eventuella motivation när man kommer till den här matchen. Faktum kvarstår dock att det är ett formstarkt Everton som reser till Kenilworth Road.
Man har, bortsett från den märkliga matchen mot Chelsea där man förlorade med 6-0, verkligen täppt till defensiven. Man har hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna, vilket har gjort att det inte behövts speciellt mycket offensivt för att ta segrar.

Sista chansen för Luton

Lyckas inte Luton vinna den här matchen så har man faktiskt inget i högsta serien att göra. Lagen har ställts mot varandra två gånger den här säsongen redan och båda slutade med 2-1 segrar i Lutons favör.
Motivationsfaktorn i den här matchen ser jag även som avgörande. Luton kommer slåss för sina liv framför sina hemmasupportrar, samtidigt som Everton endast har tabellposition att spela för.

Faktum är även att Everton fortfarande står utan seger på bortaplan under 2024, så jag har nog svårt att ge Luton en bättre motståndare på förhand sett till bortaform och brist på motivation.

Jag tror den här matchen kommer vinnas på motivation och hjärta, där hemmasupportrarna på Kenilworth Road förhoppningsvis kan lyfta hemmalaget till en seger mot ett Everton som redan klarat kontraktet.
Luton asian hcp 0.0 till 1.89 hos Expekt blir mitt drag, vilket även ger pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat!
This is the stats tab
This is the post tip