Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 Ecurie D. vinner loppet.

Ecurie D. är ett obesegrat löfte som inlett tävlandet med fem raka segrar. Hästen verkar kunna det mesta och får fortsatt Björn Goop i vagnen. Det finns viss risk att Ecurie D. får trava i dödens den här gången men så fin som han har varit så tror jag att han klarar det.

Ecurie D. har vunnit enkelt varje gång men nu är det lurigt fjärdespår i volten fast om han reder ut det momentet så tror jag han blir svårstoppad här. Han vann lätt med sparade krafter via 12,2 sista 800 meterna efter att han kommit till spets efter 350 meter senast.

Ecurie D. tränar stabilt efter senast och känns lika fin och smidig som tidigare och spår fyra ska han klara fast hur snabbt han kan öppna återstår att se. Nu är det många bra hästar emot den här gången och fyraåringarna på tillägg har bra fart i benen fast jag tror Ecurie D. har bra chans till en ny seger här.

Kort distans nu och voltstart är kanske ingen fördel men jag tror att Ecurie D. klarar det. Det blir skor runt om samt ett öppet huvudlag och en vanlig vagn meddelar Frode Hamre som tränar.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 2 Upset Face som höll bra efter hård press i Treåringseliten på Solvalla för tre starter sedan.

Senast så fick Upset Face bestämma i ledningen och gick undan till en säker seger och felfri här så tror jag att Lutfi Kolgjini har ledningen i sikte men det finns en viss galopprisk här fast om han skulle nå spets utan någon större strid så kan han leda loppet länge.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 6 Zabul Fi som fick en smörresa senast men var ändå chanslös på segern utan fick nöja sig med tredjeplatsen bakom vinnande Classichap. Med en fin smygare här så kan han ha vissa möjligheter fast han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

4 Ecurie D.
Solvalla lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip