För andra gången på kort tid och för tredje gången i år ställs Emil Ruusuvuori mot Andrey Rublev. Denna gång i US Open, där spelbolag har Rublev som en klar favorit till seger. Medan Ruusuvuori har spelat bra så har Rublev kommit in i en formsvacka. Något som talar för att Ruusuvuori mycket väl återigen kan störa världsåttan.

Under hela hard-court säsongen har Ruusuvuori varit en svårslagen spelare. Med förberedelser i Washington och sedan Masters spelen i Toronto och Cincinnati har finländaren visat prov på utmärkt tennis. Ruusuvuori gav allt i den långa kampen mot Rublev, där han också gick segrandes ur duellen med siffrorna 7-6, 5-7, 7-6.

ATP Båstad vinnaren Rublev har å andra sidan inte alls motsvarat förväntningar. Efter spelet på grus har det blivit två raka nederlag på hard-court. Först mot McDonald i Toronto, i raka set. Däremot mot Ruusuvuori. Rublev har inte alls lyckats ställa om till underlaget, utan varit slarvigt och spelat med hett temperament.

Ruusuvuori håller jämna steg?

Även när spelarna tidigare möttes i Australiska Öppna lyckades Ruusuvuori ta ett set mot Rublev. Även denna gång, speciellt då Rublev är långt ifrån toppformen, borde Ruusuvuori göra en grym insats. Frågan är bara hur långt den räcker. I min bok kan vi vänta oss en jämn tillställning.

Mitt spel blir att Ruusuvuori täcker matchens handikapp lina på +5,5 games, till 1.78 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip