Efter en magisk insats ställs Emil Ruusuvuori mot Alexei Popyrin i ATP Masters i Cincinnati. Ruusuvuori knäckte världsstjärnan Andrey Rublev i en maratonmatch. Något som lär ha stärkt finländarens självförtroende enormt. En svagare typ av motståndare väntar i tredje omgången där Ruusuvuori får mitt speltips till att ta sig vidare.

Även Popyrin deltog i en längre tillställning, som lucky-looser, när han vände ett setunderläge mot Altmaier och vann de två övriga set med siffrorna 6-4. Redan i kvalet förlorade Popyrin ett set mot Ivashka och två set mot Purcell. Marginalerna har varit på Popyrins sida, då Jarry lämnade walk-over i den andra omgången av huvudturneringen.

Ruusuvuori hade inga bekymmer med att ta sig förbi Moutet i raka set inledningsvis. Därefter gav han allt mot världsåttan Andrey Rublev, i ett möte som pågick nästan tre och en halv timme. Segersiffrorna skrevs till 7-6, 5-7, 7-6. Efter matchen kommenterade Ruusuvuori att på det mentala planet var segern naturligtvis oerhört viktig för honom. Absolut!

Ruusuvuori i toppslag!

Då Popyrin har haft tur med lottningen och att motståndare har varit skadade och lämnat turneringen är det inte mycket som talar för att han ska stoppa Ruusuvuori. Med en kanonform och självförtroendet på topp bör Ruusuvuori gå segrandes ur duellen, minst två gånger på tre försök, i min bok.

Mitt spel blir att Ruusuvuori vinner över Popyrin, till 1.73 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip