Ikväll har vi ett par matcher på schemat i Hockeyettan där vi denna gång kommer fokusera på Mjölby mot Dalen. Det är två intressanta lag där Mjölby är nykomlingen som i många år kämpat för att ta sig tillbaka och Dalen nu är ett lag som kanske har en lite tuffare tid framför sig mot vad man är vana.

Mjölby ligger näst sist i tabellen och kommer att få kämpa i fortsättningsserien efter grundserien är klar. Där ska man nog ha som mål att försöka hålla sig kvar och det tycker jag verkligen att man har spelarmaterial för att klara av. Man har en fin offensiv i grund och botten, men måste få ordning på spelet i egen zon som hittills varit deras största problem. Jag tycker till kvällens match att man borde kunna störa gästande Dalen, men det är inte på något sätt ett säkert spel då man som sagt har stora problem defensivt. I grund och botten finns det dock lite kvalité i den här truppen och det leder mig då till detta spel. Tre mål på hemmaplan mot ett lag som inte heller övertygat bakåt kan man lösa.

Delen inte lika starka som föregående säsong

Dalen har inte alls samma spetskvalité till den här säsongen om man jämför med förra och tidigare. Man är fortfarande ett stabilt lag, men resultaten har inte varit på deras sida och framförallt har man inte haft samma stabila grundspel som man haft tidigare. Det hänger väl ihop allting tänker jag, men man har släppt in tre mål i snitt per match, vilket jag anser är ganska svagt i en för övrigt ganska svag Hockeyettanserie. På bortaplan har man dessutom haft klart svårare och mot ett ganska offensivt Mjölby så bör man definitivt få kämpa om man ska plocka med sig alla poäng hem till Jönköping.

I vilket fall så tycker jag Mjölby har en bra chans att få lite utdelning på hemmaplan och om det sedan räcker till några poäng återstår att se. Jag väljer dock Mjölby över 2.5 mål inklusive övertid till oddset 2.04 hos Unibet .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip