Kvalseriens första nyckelmatch är det dags för och det är Kristianstad som tar emot Hudiksvall. Det är två av mina huvudfavoriter till att gå hela vägen och vinnaren i denna drabbning tar ett jättekliv inför fortsättningen. Jag fortsätter att gå på min tanke där jag tror att Hudiksvall är det bättre laget.

Kristianstad leder kvalserien efter tre spelade omgångar där man vunnit två av tre matcher. Man har ännu inte förlorat under ordinarie tid då man i förlustmatchen mot Halmstad fick stryk på övertid. Senast tog man en fin skalp när man nollade Vimmerby, för fjärde gången iår, och vann med 1-0. Segern var en riktig laginsats där det var en tight match rakt igenom. Nog kanske inte 1-0 speglade matchbilden helt, men man spelade uppoffrande och kanske borde egentligen Vimmerby gjort både ett och två mål.

Hudiksvall spelade bra, men även lite slarvigt i hemmamatchen mot Halmstad. Man vann dock med 4-3 och trots siffrorna kändes segern ganska kontrollerad. Nu är det dags att sättas på prov på riktigt och det är en nyckelmatch. KIK leder serien, ett poäng före just Hudiksvall, och givetvis är inte en förlust att acceptera då man helt plötsligt är fyra poäng bakom dem. Jag tycker man har ett grymt lag på pappret och jag hoppas man tar sig i kragen på det defensiva planet.Nu har det visserligen bara gått tre omgångar, men jag tycker ändå vi fått en ganska tydlig indikation på hur tabellen kommer att se ut. Kristianstad leder före Hudiksvall och därefter ligger Brödernas/Väsby, Piteå, Vimmerby och Halmstad. På förhand trodde jag att Kristianstad, Hudiksvall och Brödernas skulle vara de starkaste lagen och som det har sett ut så känns det verkligen som att det är dem det kommer att handla om i slutändan. Hudiksvall måste få bukt på sitt defensiva spel för då vinner man den här serien. Jag hoppas och tror att matchen mot Kristianstad kan spelas lite mer avvaktande där man fokuserar på defensiven i första hand. Ligger man rätt i banan så kommer man få fina kontringslägen och då kan man utnyttja sin starka offensiv. Sanningen är väl också att Kristianstad också bara mött de svagare lagen i serien såhär långt.

Jag tycker oddset är tilltalande på gästande Hudiksvall och spelar dem inklusive övertid/straffar till oddset 2.33 hos Unibet med en insats lite under medel.

Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip