Dags för SHL:s två bästa lag att mäta sina styrkor mot varandra. Jag tycker dock att ett av dessa två lag har imponerat mer på mig och det är Frölunda. Spelet blir således Frölunda att vinna under ordinarie tid till 2.32 hos Nordicbet & Betsafe och spelet tas med en flat.

Frölunda imponerar verkligen i inledningen av SHL. Visserligen föll man i torsdags mot Rögle med 5-4, men trots det så ligger man tvåa i tabellen, två poäng bakom huvudkonkurrenten och dagen motståndare, Luleå. Frölunda är klart bästa laget om man kollar i min egengjorda tabell. Frölunda har varit oerhört starka både offensivt och defensivt, bättre än Luleå. Frölunda har dessutom vunnit alla sina matcher på hemmais, så trots att man inte har någon publik på matcherna så känner nog Frölunda sig trots alls mycket starka på hemmaisen i Scandinavium. Att vi får 2.32 hemma mot Luleå tycker jag helt klart är i högsta laget och spelar med glädje mina pengar på att hemmalaget vinner denna match.

Luleå kommer till denna matchen som serieledare i SHL och det har man förtjänat. Man har spelat en mycket bra hockey och hittar hela tiden vägar att vinna matcherna även om man kanske inte skapar precis lika mycket som motståndaren. Dock kommer Luleå förr eller senare att förlora och jag tror det finns goda möjligheter att man gör det under lördagseftermiddagen. Luleå har visserligen tre raka segrar, men det är inte de starkaste lagen man mött i dessa tre matcher, kanske får man lite av en chock när tempot skruvas upp betydligt och spelet blir tuffare. Dessutom en lång bortaresa. Jag tycker detta ligger som uppdukat för en Frölundaseger.

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip