Lördag innebär som vanligt en massa sport på alla håll och kanter där SHL givetvis ingår. Det är full omgång på schemat och jag kommer kika närmre på matchen som spelas i Karlstad mellan Färjestad och Rögle. Det är två revanschsugna lag som kommer till spel och framförallt ett lite pressat Rögle som har klart mer att leva upp till.

Rögle har haft en tuff start på årets säsong och trots ett ganska namnkunnigt lag så har man inte fått det att funka. Spelare som Anton Bengtsson, Adam Tambellini, Daniel Zaar och nyförvärvet Simon Ryfors har inte alls kommit upp i den nivå man kan och borde spela på. Det är säkerligen en stor anledning till att det inte funkat för laget hittills. Senast i torsdags åkte man på pisk med 4-0 på bortaplan mot HV 71 och man försämrade sitt redan dåliga facit på bortaplan till en poäng av femton möjliga och en målskillnad på 5-20. Det är klart att det kommer en vändning någon gång och med tanke på spelarmaterialet man besitter så är den nog inte långt bort. Förra året var man lite beroende av hur bra Tambellini var och med tanke på hans form nu så är det klart att man kämpar med resultaten. Min egen uppfattning om Tambellini är att han blivit lite sönderläst och jag tycker han behöver utveckla sitt spel. Oavsett så kommer Rögle vara revanschsugna, men räcker det mot seriens bästa lag?

Färjestad älskar lördagsmatcher på hemmaplan

FBK kommer ifrån en ganska oväntad förlust mot Oskarshamn och folk börjar prata om nån kris för att man förlorar mot ett av seriens sämsta lag. Jag såg matchen och har ganska bra koll på hur just Färjestad fungerar. Själva insatsen kan ifrågasättas såklart eftersom man förlorar och den största faktorn i detta var garanterat en inställningsfråga. Just prestationen och spelet var bra och man var klart bättre än sina motståndare, men saknade den sista skärpan och viljan att göra grovjobbet framför kassen. Att man sedan släpper två mål är tillfälligheter i den här matchen. Carl Lindbom gör en tavla och tappar skäret på första målet för gästerna som kvitterar med en sekund kvar av andra perioden. Man avgör sedan matchen på en diskutabel styrning från ingenstans med drygt en och en halv minut kvar av matchen. Spelmässigt var Färjestad överlägsna, men hade inte turen på sin sida denna match. Det kommer förmodligen Rögle att få sota för på något vis. Färjestad är bra på hemmaplan och brukar i regel vara extremt bra på lördagsmatcher (fråga mig inte varför) och framförallt brukar laget vara bra matchen efter en sämre insats. Det har varit lite av Mitells styrka att få igång laget efter en förlust och jag är inte förvånad ifall de kommer ut med hög energi igen och då är det få lag i serien som hänger med. Det tycker jag man bevisat under starten av säsongen.

Färjestad har varit seriens överlägset bästa lag och med tanke på Rögles form, dåliga bortafacit och med tanke på att Färjestad kommer ifrån en dålig insats så tror jag man gör processen kort med Rögle. Det behöver inte bli någon utklassningsseger, men jag tror man vinner med kontroll och förhoppningsvis helt rättvist också. Jag investerar på Färjestad till oddset 1.96 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip