Franska cupen mellan St Etienne och Rennes på schemat.

Senaste möten
Rennes - St Etienne 2-1

Rennes - St Etienne 3-0
St Etienne - Rennes 1-1

LIGUE 1
3. Rennes 27 14 5 8 33:24 47
16. St Etienne 27 8 5 14 28:44 29

St Etienne hemma
13 4 5 4 14:17 17

Formen
F, V, F, O, F

Senaste match
Lyon - St Etienne 2-0

Rennes borta
14 6 3 5 13:10 21

Formen
O, V, F, V, V

Senaste match
Toulouse - Rennes 0-2

Arbetarstaden St Etienne brukar vara en tuff stad och komma till få med sig tre poäng ifrån. Men den här säsongen har de grönklädda inte varit sig likt. Formen har inte varit på topp den sista tiden och i tabellen sjunker man allt längre nedåt. Just nu är man bara två poäng från negativ kvalplats. Som tur är Amiens och Toulouse långt sämre och just nu ohotade i "kampen" om att åka ur.
Segraren i kvällens match mot Rennes går till finalen mot Paris Saint Germain, som i går körde över Lyon med 5-1, så det är klart att det kommer vara taggat i både lagen. Men det är inget snack om att Rennes har bättre förutsättningar för att ta det här på förhand.
Senaste sju matcherna har St Etienne bara vunnit en och torskat fem. Segern var mot lower league-laget Epinal i cupen.
Samtidigt går Rennes starkt i toppen av tabellen där man ligger trea med god chans till Europaspel. Man har vunnit två raka matcher, 2-1 mot Nimes och 2-0 borta mot Toulouse. Formen är god och självklart kommer laget gå fullt för att nå finalen och en titelchans.
St Etienne har problem framåt. Monnet-Paquet är out och Khazri, Nordin, Hamouoma kommer nog inte heller till spel. Inte heller Loic Perrin, lagkaptenen, ser ut att vara tillbaka. Målvakten Ruffier får inte spela efter bråk med coachen.
Även Rennes saknar spelare: Jakob Johansson, Jonas Martin, Gerzino Nyamsi, Clement Grenier, Metehan Guclu och Lucas Da Cunha - men det är inget nytt. Det gör att Rennes inte har så många alternativ att rotera med, men trots det ser jag att man har god chans att vinna den här matchen.

SPELTIPS
Jag spelar Rennes asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.79 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip