Arsenal spelar Boxing Day-fotboll borta mot Norwich.
Min idé är att Norwich kommer stå upp i hörnmatchen och jag rekommenderar:
Norwich +2,5 hörnor, vilket finns till 2.05 på Lucky Sports .
Norwich ö3,5 hörnor, vilket finns till 1.83 på bet365 .

Alla som läser det här är såklart medvetna om covidtiderna som råder. Med kort varsel kan förutsättningar ändras utifrån smittosituationen. Så det är rekommenderat att hålla koll på nyhetsflödet fram till matchen. Men utifrån läget här och nu, mitt på juldagen, tycker jag det här känns som bra spel.

Norwich har slitit med covid i truppen. På presskonferensen inför matchen var det oklart läge kring några spelare där PCR-testet inte kommit än. Keepern Krul är i alla fall en av de som är smittade. Vi vet även att Milot Rashica, Mathias Normann, kaptenen Grant Hanley och Andrew Omobamidele är out pga skador.

Inledde ju PL väldigt svagt, sparkade tränaren och fick in Dean Smith. Fick viss kortsiktig effekt på det med en del bra resultat, blev lite svårare att möta. Men har nu ett par förluster i rad trots någon okej prestation likt den hemma mot Man United för ett par veckor sedan. Haft över 3,5 i 13/17 matcher hittills. Hade färre än fyra hörnor mot Chelsea, Liverpool och Man City i matcher där de var kraftigt underlägsna. Den trion är som bekant en klass för sig och bortser man alltså från de matcherna har de haft fyra eller fler hörnor i 13/14 PL-matcher den här säsongen, inklusive när de här båda möttes på Emirates. Enda gången de inte haft minst fyra hörnor mot ett normalt PL-lag är borta mot Brentford där Norwich tog ledningen tidigt och spelade på det i nästan hela matchen.

PL kör än så länge på med publik och som vanligt på Boxing Day lär det bli rätt bra drag med hemmafans som lär bära fram hemmaspelarna.

Arsenal har klarat sig hyggligt från covidsmitta hittills. Mari och Lokonga har haft det, men ingen av dem hade startat här ändå. I övrigt är skadeläget väldigt bra för Gunners, som dragit nytta av att inte dubblera med Europaspel. Enda orosmolnet är väl Aubameyangs status i truppen, han har som bekant petats och blivit av med kaptensbindeln efter att ha misskött sig.

Kommer från en mycket bra vecka där de till slut enkelt slog Southampton (3-0), körde över West Ham (2-0 i underkant nästan) och Leeds (4-1 kunde varit det dubbla). I veckan ligacupslog sedan ett roterat lag Sunderland enkelt. Nyttig speltid för reserver, välbehövlig vila för ordinarie spelare. Bra form på många spelare och det finns en bra konkurrenssituation på en del positioner till och med. Att de ligger fyra (förvisso med fler matcher spelade än flera konkurrenter) så här långt in på säsongen är bättre än många trodde inför säsongen och Arsenal är på en rätt bra plats just nu.

Jag tror Arsenal har riktigt bra vinstchans här. Blir det som jag tror kommer Arsenal ta ledningen vid något tillfälle i matchen, vilket kommer tvinga fram Norwich ännu mer för att försöka kvittera. En sån matchbild öppnar som bekant för fler hemmahörnor och färre Arsenalditon. Klart att det skulle kunna bli så att Norwich tar ledningen tidigt och backar hem mot ett Arsenal som trycker på. Då är nog dessvärre bägge spelen stekta. Men vid oavgjort/Arsenalledning större delen av matchen, vilket jag håller som mest troligt, tycker jag hörnmatchen känns jämnare än vad oddsen säger.

This is the stats tab
This is the post tip