Speltips: Under 3,5 mål i matchen @ 1,80 - bet365 -

Stormatcherna avlöser varandra för Manchester City. De tre senaste i ligan har varit Manchester United, Liverpool och Arsenal. Dessutom Newcastle i FA-cupen och inom kort ska man till Spanien för match i Champions League mot Real Madrid. Crystal Palace 6/4 är väl inte något toppmotstånd men man fick faktiskt bara 2-2 mot dem på hemmaplan.

Här väntar tabellfyran Aston Villa som man föll mot på Villa Park med 0-1. Det var förövrigt senast förlusten för Manchester City som efter det har 23! raka utan nederlag i alla tävlingar.

Senaste resultaten i ligan är 1-1 mot Liverpool och 0-0 mot Arsenal. Ägde matchen mot Gunners men endast ett skott på mål är ofta inte tillräckligt för tre poäng. Varken Phil Foden, Erling Haaland eller inhopparna Jack Grealish / Jeremy Doku kom till rätta och Julian Alvarez på bänken undrade nog varför han inte fick chansen att komma in och avgöra. Oscar Bobb blev också kvar bland avbytarna. Någon av dem bör få starttröja här. Doku lär också starta. Vågar manager Pep Guardiola bänka (vila) Haaland för Alvarez? Nja det blir nog Haaland på topp som vanligt men vill nog till att norrmannen gör bättre match än mot Pool / Arsenal.

Keeper Ederson och backtrion Nathan Ake, John Stones och Kyle Walker dras med skador och ser ut att missa matchen. Om trion ej kommer till spel så lär Rico Lewis ta plats i backlinjen och han såg inte helt stabil ut mot Arsenal. Har förvisso snabbheten men lite si och så med placeringsförmågan.

Martinez spikar igen och "Doggen" tar ostskiva

Aston Villa har hoppat upp på hästen igen efter 0-4 smällen hemma på Villa Park mot Tottenham. 4-0 mot Ajax i Europa Conference League, 1-1 mot West Ham och senast 2-0 mot Wolverhampton. 7-4-4 på bortaplan är helt ok siffror och de tre senaste förlusterna har kommit på hemmaplan. Annandag jul var senast laget föll på bortagräs. Ledde då i paus mot Manchester United med 2-0 men tappade matchen i andra halvlek till 2-3. Två kryss och tre vinster utanför Villa Park sedan dess.

Ska möta Lille i kvartsfinal i Europa Conference League 11/4. Även hinna med en hemmamatch mot Brentford tre dagar efter City-matchen så intensivt spelschema som väntar Unai Emerys mannar.

Skyttekungen Ollie Watkins klev av efter en halvlek mot Wolves och är tillsammans med Matty Cash och Jacob Ramsey osäkra kort i denna match. Tyrone Mings, Boubacar Kamara och Emiliano Buendia borta sedan tidigare med skador. Saknar även tuffingen John McGinn som är avstängd efter utvisningen mot Tottenham.

Trots troliga frånvaron av Watkins finns det ändå bra kraft framåt i Leon Baily, Youri Tielemans och Moussa Diaby men det är klart att Jhon Duran inte är på samma nivå som Watkins och även McGinn är ett stort avbräck.

Två lag som normalt är målfarliga men som på slutet sett lite tama ut. Villa kommer från två matcher med två mål (1-1 West Ham och 2-0 Wolves). Om dessutom inte Watkins kan medverka så minskar det chanserna till mål en hel del. Manchester City har förutom 3-1 segern över Manchester United fem matcher i ligan med max två mål. Villakeepern Emiliano Martinez höll nollan på Villa Park senast lagen möttes och vi hoppas på repris.

Tycker underspel känns intressant i matchen och testar under 3,5 mål till 1,80 hos bet365 . Kommer även lägga en TV-peng på Douglas Luiz. Utan avstängde John McGinn och skadade Boubacar Kamara vid sin sida får brassen kampera med Youri Tielemans som inte är lika bra defensivt. Bör få det kämpigt att hålla sig på rätt sida om vad domaren Darren England anser vara regelrätt. Ostskiva på Luiz till 2,88 hos Bethard blir dagens extraspel. Huvudspelet är dock som lyder.

Spelet sitter om det blir max tre mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip