I tv-magasinet Entré F-Y snackar vi Allsvenskan Fantasy inför varje omgång och i varje omgång plockar jag ut en trippel!

Se programmet här:




Sist så satt både Malmö borta mot Norrköping och Sirius hemma mot Halmstad, men tyvärr så floppade Elfsborg med att tappa 2-0 till 2-2 efter ett rött kort. Nära skjuter som bekant igen hare men det känns ändå som mina analyser satt bra inför.

Den här veckan har jag en ny trippel med både målspel och resultatspel. Först av allt åker vi till Västerås.

1. Västerås SK - Elfsborg
Söndag 16:30
Spel: BLGM
Odds: 1.54

VSK imponerade spelmässigt och mentalt borta mot AIK och hemmalaget kom undan med blotta förskräckelsen. Många ska hållas för insatsen men kanske allra mest managern Kalle Karlsson som byggt upp ett väldigt välsvetsat lag med spelartyper som passar den fotbollen han vill spela. VSK tror jag kommer chocka många. Det enda man undrar över är effektiviteten i offensiven. Samtidigt tycker jag ändå att det finns flera spelare som har bra avslutsteknik utöver anfallarna Diabate och Abdihakim Ali som är naturliga målskyttar. Jag tänker främst på Simon Johansson och Patrik Åslund. VSK spelar ett modigt och aggressivt försvarsspel och är farliga i omställningarna. Det tror jag öppnar för en väldigt svängig matchbild mot Elfsborg som också gillar att vinna bollen och snabbt ställa om.
Elfsborg kommer hit med press på sig att vinna mot en nykomling och inte minst med tanke på tappet mot Värnamo senast. Offensiv kraft finns i mängder såsom Baidoo, Zeneli, Hedlund och anfallsvalen. Här tror jag på ett respektlöst VSK mot ett offensivt balanserat Elfsborg och således båda lagen gör mål.

Häcken revanschsuget

2. Kalmar - Sirius
Söndag 19:00
Spel: X2
Odds: 1.56

Kalmar gjorde inte bort sig i det öppna spelet mot Hammarby. Det var i straffområdena det skiljde sig åt och det är klart att när målvakt Brolin bjuder på 1-0 i baken efter en kvart så präglar det matchen. 2-0 stod det redan tre minuter senare innan Kalmar kunde reducera och göra match av det innan Erabi stängde matchen i 82:a med sitt 3-1-mål.
Dansken Trenskow såg väldigt intressant ut mot Bajen och Magashy kommer göra nytta för det här laget. Skrabb vet vi håller god nivå men han blev framgångsrikt bortplockad av Hammarby sist.
Men Sirius är för mig ett lag som inte kommer ha med bottenstriden att göra. Vårsäsongen 2023 var riktigt tuff men på hösten lossnade det ordentligt. Och nu tycker jag att Sirius, trots tappen av Abou Ali och Matthews, ser riktigt bra ut igen. Nye nummer 9-spelaren Salech är kraftig och målfarlig, Milleskog var väldigt bra sist och sparkapital finns i att Persson kommit tillbaka från skada och formen kommer att komma förr eller senare. Jag kan se det här sluta X men också att Sirius kan överraska och vinna. Värde på X2!

3. Djurgården - Häcken
Måndag 19:10
Spel: BLGM
Odds: 1.61

Den sista matchen spelas på Tele2 Arena mellan Djurgården och Häcken. Hemmalaget fick en enkel resa borta mot Blåvitt efter en tidig utvisning. Man imponerande i spelet 11 mot 10 men utvisningen kostade Rasmus Schüller som blir borta hela våren. Tungt avbräck för DIF! Nu måste Ekdal men troligtvis Sabovic verkligen ta chansen så att inte Blåränderna tappar i kvalitet och defensiv balans. Det här blir förstås ett annat test med spelare som Rygaard, Layouni, Lindberg, Chilufya (mot sin gamla klubb) osv. Häcken blev nollade både i poäng- och målproduktion mot Mjällby. Här möter man visserligen ett bättre lag men det lär också bli större kontringsytor då Djurgården knappast parkerar bussen på Tele2 Arena. Därför tror jag på en målrik match!

***
Sammanlagt odds på min Fantasytrippel är 3.69 hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip