Speltips: Under 2.5 mål till 2.08 hos Expekt

______________________________

Hemmapremiär för ett revanschsuget Kalmar FF som vanligtvis är starka på Guldfågeln Arena. Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för gästande Sirius som började Allsvenskan på bästa sätt med en komfortabel seger mot Halmstads BK. Två lag som väntas bli lite av överraskningarna under året och det ska bli kul att följa lagens spelfilosofi.

Kalmar FF
Senaste match: Hammarby - Kalmar FF 3-1
xG: 1.95 - 0.98
Skott/skott på mål: 13/6 - 10/6
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 3-4
En match där Kalmar FF får en spelmässigt rätt så bra start mot Hammarby IF, det kändes öppet från minut 1 men där målvakt Brolin i kombination med mittfältaren Magashy försökte vara lite väl kyliga i sitt kortpassningsspel i eget straffområde som bäddade för ett tidigt ledningsmål i Bajens favör. Kort därefter utökade hemmalaget till 2-0 och Hammarby var i brygga. Kalmar lyckades få ett reduceringsmål via Melker Hallberg men närmare än så kom man inte och Bajen kunde vinna rättvist.

Senaste startelva: Samuel Brolin (MV) - Arash Motaraghebjafarpour - Lars Sætra - Rasmus Sjöstedt - Rony Jansson
Melker Hallberg - Robert Gojani - Abdussalam Magashy
Jacob Trenskow - Jonathan Ring - Simon Skrabb


Sirius
Senaste match: Sirius - Halmstad 3-0
xG: 2.53 - 0.51
Skott/skott på mål: 20/6 - 8/1
Possession(%): 59 - 41
Hörnor: 5 - 3
Precis som jag förväntade mig så levererade Sirius som bara den på hemmaplan mot ett passivt Halmstad. Det är alltid fantastiskt att se ett taggat Sirius på hemmaplan. Mittfältet med Leo Walta och Daniel Stensson kommer att bli mycket sevärt under säsongen, dessutom en fortsatt fin offensiv där det blev en annan frontfigur i premiären i form av Noel Milleskog som gjorde en otrolig prestation.

Startelva: David Mitov Nilsson (MV)
Jakob Voelkerling Persson - Henrik Castegren - Tobias Carlsson - Dennis Widgren - Daniel Stensson (K) - Leo Walta
Noel Milleskog - Melker Heier - Joakim Persson
Yousef Salech

Dåliga förutsättningar har gjort det problematiskt för Kalmar FF i sin uppladdning...

Ytterbackarna i Kalmar FF hade det svårt mot Hammarby och vi får se vad det blir för förändringar där. Rony Jansson är vanligtvis mittback medan Arash Motaraghebjafarpour har sina styrkor i offensiven. Här ställs man återigen mot ett lag med skickliga kantspelare med mycket speed och behöver då säkra defensiven mer. Det har varit en problematisk försäsong överlag för hemmalaget som också under senaste veckan drabbats av ospelbara planer i och med vädret, således har det blivit träning på allt från konstgräs till träning i en friidrottsarena. Guldfågeln arena har dock nu fått klartecken till spel på hybridgräset men det ska ha varit problematiskt in i det sista. I vanliga fall hade man nog väntat sig en mer välspelad match mellan två skickliga lag som spelat med betydligt mer risk i sina uppspel men här tror jag det blir betydligt mer svårspelat och Sirius spelartyper trivs som allra bäst på ett jämnare konstgräs. Tycker båda lagen är stabila i sina grunder i defensiven och underspelet är bra som utgångsposition här i en matchbild där lagen mer tar ut varandra.

Speltips: Under 2.5 mål till 2.08 hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip