Hellas Verona:

Hellas Verona hängde kvar i Serie A med minsta möjliga marginal förra säsongen, efter playoff mot Spezia, men I Gialloblu fick en smakstart på säsongen med en trepoängare borta mot Empoli, som besegrades med 1-0 efter att nyförvärvet Federico Bonazzoli gjort matchens enda mål en kvart från slutet, efter bara ett par minuter på planen. Hellas, utan Isak Hien som fortsätter att omgärdas av flyttrykten, hade lite flyt som lyckades återvända till Verona med nollan intakt efter flera högkvalificerade räddningar från Lorenzo Montipó.

Nu väntar en tuffare utmaning när Roma välkomnas till Bentegodi.

Roma:

Efter en helt mållös fjolårssäsong visade Andrea Belotti överraskande att målsinnet finns kvar där inne i ”Il Gallos” kropp, vilket varit väl dolt, med två mål när Roma – utan avstängde José Mourinho på tränarbänken – fick nöja sig med en poäng i premiärmatchen hemma mot Salernitana, 2-2, på Stadio Olimpico. Skulle Belotti återfinna målformen från Torino-tiden vore det ett viktigt frågetecken att släta ut för Mourinho, som är berövad skadade Tammy Abraham i ytterligare ett par månader.

Nyckelduon Paulo Dybala och Lorenzo Pellegrini är tillbaka efter att ha missat premiären, där sommartillskotten Leandro Paredes, Renato Sanches, Rasmus Kristensen och Houssem Aouar alla fick speltid. Sanches klev av en träning under torsdagen och i skrivande stund är det osäkert om PSG-lånet är spelredo mot Verona.

Det ska bli fortsatt intressant att se hur Roma finner den ”nya” balansen på mittfältet efter Nemanja Matic som, åtminstone på papper, inte ser lika defensivt viktat ut som under fjolårssäsongen. Mot Salernitana startade Aouar, Bove och Cristante. Pellegrini och Dybala lär dock återvända till startelvan här.

Håller Belottis målform i sig?

Roma är rimlig favorit här, trots Hellas Veronas premiärseger, och trots poängtapp i premiären på hemmaplan fanns det ändå positiva saker att ta med för I Giallorossi. Roma var dock inte fantastiska på bortaplan i fjol – resultatraden 7-6-6 – och jag är lite varsam för att backa gästerna här. Romas offensiv förstärks av Pellegrini och Dybala, samtidigt som det finns lite defensiva frågetecken kvar att räta ut. Över 2 mål till 1,70 hos Pinnacle kan vara värd att testa.
This is the stats tab
This is the post tip