Superviktigt möte både för Gais i kampen om Allsvenskan och Skövde i kampen om sin existens i Superettan. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Skövde - Gais 0-0

SUPERETTAN
4. Gais 19 9 6 4 31:14 17 33
16. Skövde AIK 19 4 4 11 16:31 -15 16

Gais hemma
10 5 2 3 18:9 9 17

Formen
O, O, V, V, V

Senaste matcher
Gais - AFC Eskilstuna 3-0

Krasniqi - Salihovic, Frej, Cardaklija, Binaku - Lundgren, Åberg, Henriksson - Chika Chidi, Ahl Holmström, Celik

Hässleholm - Gais 2-3 (Svenska cupen)

Skövde borta
10 1 1 8 5:21 -16 4

Formen
F, F, V, V, V

Senaste matcher
Skövde - GIF Sundsvall 2-0

Lindell - Lindell, Basic, Schyberg, Suljev - Engström, Vidjeskog, Abraham, Bjerkebo - Mörk, Yusuf

Franke - Skövde 0-2 (Svenska cupen)

Gais löser det

Gais har fått upp speeden igen efter en sommarsvacka. Och det är viktigt att den fortsätter ikväll när jumbon Skövde kommer på besök. Det är inget enkelt motstånd att bryta ned, men Gais ska vara glada att man har dem hemma och inte borta på Södermalms IP:s långhåriga matta.
På Ullevi tror jag att Gais kommer vara ett nummer för stort för Skövde. Gästerna kommer att komma hit och parkera bussen, försöka få till en ryckig matchbild och sedan anfalla via kontringsspel och fasta situationer samt inkast. För Gais gäller det att hålla ett högt bolltempo och ha en variation i anfallsspelet. Då tror jag att de kommer att gå segrandes.

Gais kommer från 3-0 mot AFC Eskilstuna. En rätt bra insats där målen kom i rätt läge och sänkte AFC:s moral. Skövde i sin tur har också börjat vinna på slutet och andas morgonluft. Senast 2-0 mot GIF Sundsvall efter att gästerna bjöd på ett haveri i matchens inledning och Skövde sedan kunde stänga ned Giffarna förtjänstfullt. Skövde är bättre nu än i våras och har fått in ett par bra nyförvärv. Men här tror jag som sagt att ett taggat Gais inför sin hemmapublik kommer att vara numret större. Tre poäng här tar Gais upp på delad allsvensk kvalplats med Öster.

SPELTIPS
Gais och under 3.5 mål till 2.01 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip