Två vacklande lag som bara vill lyfta iväg från botten.

Förra mötet
Östersund - Elfsborg 1-1

Allsvenskan
9. Östersund 19 4 9 6 18:26 21
10. Elfsborg 19 5 6 8 22:32 21

Elfsborg hemma
9 4 4 1 12:7 16

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
Norrköping - Elfsborg 2-0

ÖFK borta
9 1 4 4 5:15 7

Formen
V, O, F, O, F

Senaste matcher
GIF Sundsvall - ÖFK 1-1
Stocksund - ÖFK 0-1 (svenska cupen)

Elfsborgs trupp

Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning Stian Rode-Gregersen, Gustav Henriksson, Alejandro Portillo, Simon Strand, Rami Kaib. Sivert Heltne Nilsen, Stefan Ishizaki, Samuel Holmén, Simon Olsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Deniz Hümmet, Rasmus Alm, Jesper Karlsson, Per Frick, Jonathan Levi, Arian Kabashi

Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning):
Jon Jönsson. (Hjärnskakning) Följer hjärntrappan, börjat träna. Frederik Holst (sjuk) Robert Gojani (rehab)

I Östersund finns nyförvärvet Felix Hörberg med medan Mukiibi och Ssewankambo saknas pga skador. Jerell ska få barn och stannar hemma. Jordan Attah Kadiri har inte fått klart med arbetsvisum och missar.

Det är inte många spelare som saknas i Elfsborg men det är rätt så viktiga sådana. Jönsson såklart, högerbacken Holst och givne Gojani. Elfsborg gjorde inget särskilt starkt transferfönster utan blev snarare svagare efter att Cibicki försvann. Östersund blev framförallt av med Hosam Aiesh och har letat efter vägen att gå vidare. Snart väntas dessutom Dino Islamovic bli såld.

Men han spelar nog i kväll. Pressen är på båda lagen men ännu mer på Elfsborg tycker jag som spelar hemma. Och det är ett Elfsborg som efter den galna vändningen mot Kalmar (2-1) återigen börjat samla förluster. Visserligen mot svårt motstånd i Dif och Norrköping, men ändå. ÖFK hade flyt med en straff mot Giffarna och vann tajt i veckan i cupen mot Stocksund från division 2.

Men i just den här matchen, på konstgräs, tror jag att man kan hitta tillbaka litegrann. Ser inte varför Elfsborg ska vara så stor favorit utan tycker det här är en mycket mer jämn match än oddsen pekar på.

SPELTIPS
Jag spelar Östersund asian hcp +0,5 (X2) till 1.89 hos FastBet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip