Blir det ett trendbrott för klassiska Cruz Azul som varit under isen under och sedan pandemin? För även här har vi ett lag som investerar en hel del i truppen, men som inte lyckats träffa rätt när det kommer till tränare.

I år tror jag däremot på ett trendbrott då man hämtat in en tränare som kommer nu senast från Independiente del Valle-skolan. För den oinsatte kan jag berätta att Independiente del Valle, från Ecuador, har etablerat sig som en riktig stormakt i Sydamerika på senare år. De huserar numera ständigt i toppen när det kommer till den inhemska fotbollen och har ute på kontinenten vunnit Copa Sudamericana 2x (2019 & 2022), slutat tvåa i Copa Libertadores (2016). Utöver det spelar man en attraktiv possessionfotboll och har fostrat många duktiga talanger som tagit klivet över Atlanten till Europa.

Tränaren jag pratar om är argentinaren Martin Anselmi som nyss rattade Independiente i drygt 1.5 år. Under den tiden lyckades han vinna Copa Sudamericana, Recopa Sudamericana, Copa Ecuador, Supercopa Ecuador och slutade tvåa i ligan.

Med sig har han tagit spelfördelaren Faravelli som gjort många fina säsonger i Independiente del Valle. Utöver Faravelli har Cruz Azul värvat in Candido (yttb. från Bahia), Pumas skyttekung "Toro" Fernandez och Piovi från argentinska Racing. Allt som allt ett mycket intressant fönster.

Ständig renovering i Pachuca

Bortalaget Pachuca är "Toppen" av det som kallas för Grupo Pachuca. Grupo Pachuca är ett holdingbolag likt Red Bull eller City Football Group som basar över klubbar i flera olika länder. Bland dessa hittar vi exempelvis chilenska Everton och spanska Real Oviedo.

I och med detta så är det rätt vanligt att spelare skickas mellan klubbar baserat på klubbarnas efterfrågan. Utöver detta så är Pachuca något av ett säljande lag. De drar sig förvisso inte från att spendera pengar men deras favoritutfall är att scouta en obskyr talang/late bloomer för att sälja vidare dessa för större pengar.

Pachuca anno 2024 har även det gått och ska gå igenom stora förändringar. Ibarra, Di Yorio, Terans och Castillo förväntas lämna och Ilian, America-lånet som fick chansen medan Di Yorio var skadad, har återvänt från sitt lån.

In har flera chansningar tillkommit. Spelare som inte förrän ifjol slagit sig in som ordinarie i sina tidigare klubbar. Riktiga Pachuca-värvningar så att säga! Utöver dessa så har man kört på ett safe-card, och det är ingen mindre än Salomon Rondon. Rondon börjar bli till åren och fick lite sparsamt med speltid hos River Plate senast, mn det är likväl en herre som vet hur man målar.

Pachuca har inte visat upp sig från sin bästa sida under försäsongen och har bara en vettig seger när Toluca besegrades i någon udda typ av 2 x 90 minuter med 6-4 sammanlagt. Övriga nämnvärda resultat är 0-1 förlusten mot Monterrey, inga konstigheter, och dubbla 1-1 mot USLA Queretaro.

Jag tror att Cruz Azul, under ny ledning, levererar framför hemmafansen. Anselmis inflytande har redan synts under försäsongen där bl.a. tidigare nämnda Queretaro besegrades med sammanlagt 4-1 över 2 matcher. Nyförvärvet Toro Fernandez har målat under försäsongen och verkar bli ett nyttigt tillskott till Cruz Azul.

Cruz Azul -0.25 spelas till 1.91 med 1u. Utöver det spelas också U 2.75 mål @ 1.93. Bägge hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip