Det är en drös med riktigt fina fotbollsmatcher i helgen vi ska få bevittna. I London får Liverpool lite utdelning. I Gefle är det derbydags och GIF får alldeles för lite cred i min bok. På Gamla Ullevi ska två “ö-lag” mäta svärd. Tre trevliga spel till nästan sju gånger pengarna matas in i dagens trippel.


West Ham - Liverpool: Liverpool gör mål i 1:a halvlek @ 1,46

Tävling: Premier League
Plats: London Stadium
Tid: 13:30

Det blir svårt för Liverpool att lösa Premier League-guldet nu. Efter torsken i derbyt mot Everton så har Klopps grabbar spelat in fyra poäng på lika många matcher och med tanke på att varken Man City eller Arsenal är speciellt sugna på att torska för stunden så är uppförsbacken ruskigt brant.

Med detta sagt är jag helt övertygad om att The Reds kommer ge det ett försök och spelmässigt, utanför straffområdet på Goodison senast så såg det riktigt bra ut. Tittar vi i backspegeln och sneglar mot gästernas produktion jämfört med underliggande nuffror så finns också en del bra saker att plocka ut. Bland annat ligger Liverpool på närmare 82 i xG vilket är mer än utfallet på 75. Inget annat lag i ligan är i närheten av dessa siffror ska sägas.
West Ham har gjort en godkänd säsong men sprungit en hel del över sin kapacitet när det kommer till xG, xGA och xPTS. De viktigaste KPI:erna för att blicka bortom utfallet. Med detta sagt så brukar The Hammers kunna stå upp väl hemma och jag tror absolut inte att det blir någon walk in the park för besökarna. Att Liverpool ändå slår hål på London-klubben i första halvlek tror jag är väldigt sannolikt och med nära 1,50 i odds ett tillräckligt bra spel dessutom.


Gefle - Sandviken: Hemmaseger @ 2,43

Tävling: Superettan
Plats: Gavlevallen
Tid: 15:00


Det är Superettan-derby mellan Gefle och Sandviken på gång. En riktigt upphaussad match på förhand där en del faktiskt pekar på att vi kan få se en publiksiffra runt 5.000 på Gavlevallen. Häftigt såklart!

Inför denna batalj är det utmanarna från Sandviken som poängmässigt börjat bäst. Men jag har som sagt tidigare belyst att jag gillat massor av det som GIF visat upp och när denna lördagsmatch nu snart ska spelas är jag sugen på att tidigt klicka ettan i Gästrikland. Inte för att jag är till hundra procent övertygad om att Gefle vinner utan helt enkelt att oddset i skrivande stund är marknadens högsta och under torsdagen, när SIF tränade, så saknades Abubakari, Söderberg, Mahammed och keepern Jakobsson. Möjligen har samtliga repat sig till matchdagen då det verkar ligga allt från sjukdom till vila bakom en del av frånvaron men helt optimalt är det inte.

Adrian Edqvist är avstängd hos de blåklädda men mittfältet med Browning och Ranera bland annat känns ändå ganska spännande. Jag tycker det är dags för Gefle att vinna en match nu och vad passar då inte bättre än att segra i ett derby.


Örgryte - Öster: Över 2,5 mål @ 1,94

Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 17:00


Två klubbar som de senaste åren levt i olika världar av Superettan strålar samman på Gamla Ullevi. ÖIS har varit i negativt kval två gånger om samtidigt som Öster slutat trea, fyra och femma de tre senaste säsongerna och befinner sig betydligt högre upp i Superettan-hierarkin. Hopp om ändring av detta har funnits hos göteborgarna inför i år men så har det inte blivit. Fyra omgångar in så är det fortsatt segerlöst hos värdarna som spelar en ganska bra fotboll men som har ytterst svårt att pressa in bollen.

Både Sana och Bärkroth har saknats på slutet men statusen kring dessa herrar är oklar. Det som däremot finns att glädjas åt är att Sylisufaj nätade mot Östersund senast och han såg pigg ut även mot Brage vid senaste hemmamatchen. Att ÖIS även utan nyss nämnda duo ändå skapar en del chanser är viktigt och jag tror inte att värdarna går mållösa från Gamla Ullevi heller.

Öster å sin sida känns offensivt delikata och jag håller Växjö-grabbarna som det bästa laget i ligan tillsammans med Degerfors. Ingen högoddsare såklart och mål i siktet finns i mer eller mindre varje match. Svenska Spel landar in överlinan på mäktiga 1,94 just nu vilket är mer än tio punkter högre än övriga konkurrenter i skrivande stund. Då sitter vi inte vid sidan och kollar utan klipper till.


Trippeln

West Ham - Liverpool: Liverpool gör mål i 1:a halvlek @ 1,46
Gefle - Sandviken: Hemmaseger @ 2,43
Örgryte - Öster: Över 2,5 mål @ 1,94

Totalt odds: 6,88


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip