Speltips: Benfica vinner matchen @ 1,85 - Betinia -
Speltips 2: Benfica över 5,5 hörnor @ 1,83 - Betinia -

Europa League möte mellan Benfica från Portugal och Marseille från Frankrike. Två klubbar som i början av 90-talet var bland de främsta i Europa men som nu inte riktigt kan mäta sig med de allra största (rikaste) lagen på kontinenten.

Benfica tappade troligen guldet senast i Primeira Liga när man föll med 1-2 i derby mot Sporting. Den grön-vita konkurrenten ligger nu fyra poäng före med en match mindre spelad. Andraplatsen lär dock Benfica kunna hålla fast vid då seriens tredje jätte, FC Porto, är nio pinnar bakom.

I Europaspelet var Benfica en besvikelse i Champions League. Visst är Inter och Real Sociedad bra klubbar men åtta poäng bakom ska inte Benfica hamna på sex matcher. "Räddade" tredje platsen i sista omgången då Salzburg besegrades i Österrike med 3-1. Var även målglada i matchen innan mot Inter och hade 3-0 redan efter dryga halvtimmen men tappade till 3-3 i andra halvlek. Förlorade båda mötena med Sociedad och föll även hemma mot Salzburg och borta mot Inter. Har efter Champions League äventyret tog slut spelat i Europa League och där slagit ut Toulouse (2-1 hemma, 0-0 borta) och Glasgow Rangers (2-2 hemma och 1-0 borta).

Förväntas ställa starkaste elvan på planen (inga skador) nu när ligaguldet känns rätt körd och Europa League fått lite mer prioritet för Roger Schmidts örnar.

Ett hörnglatt Benfica vinner

Marseille är i formsvacka och har tre raka förluster på kontot. Rennes, PSG och Lille är alla starka lag men nog känns det som att smekmånaden är över för nye tränaren Jean-Louis Gasset som lämnade Elfenbenskustens landslag i vintras. Inledde Olympique-karriären med fem raka vinster men om man förlorar här, mot Benfica, kommer ha fem förluster på de fem senaste. Ligger nu på åttonde plats i Ligue 1 men med femteplatsen inom räckhåll. Bakom sig jagar Lyon och Rennes närmast så det finns mycket kvar att spela om i den inhemska serien för Marseille.

Gjort det bra i Europa League så här långt. Hade bara Brighton före sig i gruppspelet. AEK Aten och Ajax såg på förhand ut att vara tuffa motstånd men verkligheten visade annat då de var sju respektive sex poäng bakom fransmännen. Efter avancemanget från gruppen har lagen Shakthar (2-2 i Tyskland och 3-1 hemma) och Villarreal (4-0 hemma och 1-3 borta) besegrats. Var på gnällen att man passerade spanjorerna som gjorde 3-0 med fem minuter kvar.

Ingen ljusning på skadefronten då Jonathan Clauss, Amir Murillo, Chancel Mbemba, Valentin Rongier, Bamo Meite, Jean Onana, Bilal Nadir och Ismaïla Sarr åter ser ut att saknas.

Tycker den raka ettan @ 1,85 - Betinia - är spelvärd. Även om inte Primeira Liga tillhör de bästa ligorna i Europa så skojar man inte bort 12-2-0 och 37-6 i målskillnad. Efter 1-3 torsken mot Lille senast är Marseille sämst av alla lag i hela Ligue 1 gällande bortaspel. 2-4-8 och 17-24 är inte genomuselt men ändå svagt.

Kommer även som TV-spel lägga en slant på Benfica över 5,5 hörnor @ 1,83 - Betinia - då Benfica är ett finfint hörnlag. 13 hörnor borta mot Sporting senast och innan dess 11 i cupen mot samma motstånd. Mot Chaves 11, Casa Pia 9, Rangers borta 6, Estoril 6, 14 hemma mot Rangers osv. Att man grejar minst sex hörnor mot Marseille känns fullt rimligt och kan med fördel byggas ihop med huvudspelet till oddset 3,33 hos Betinia .
This is the stats tab
This is the post tip