Speltips: Flest mål i andra halvlek @ 2,03 - Coolbet -

Kustderby i Spanien mellan Barcelona och Valencia.

Att Barcelona skulle fightas mot Girona om andraplatsen i ligan var det nog inte många som hade anat på förhand. Så är dock fallet då Girona vann mot Las Palmas och nu är en poäng före "Blaugrana". Vinst här så tar man tillbaka andraplatsen men kryss räcker inte då Girona har lite bättre målskillnad. I nästa omgång möts Barcelona och Girona, så det blir ett spännande derby.

Här får vi se om Barca kan resa sig efter åkt på två snytingar på slutet. Hade 3-2 från bortamötet mot PSG i Champions League men föll hemma med 1-4 efter att Ronald Araujo åkt på rött redan efter knappa halvtimmen. Nästa smocka kom borta mot Real Madrid i El Clasico. Hade 2-1 till dryga kvarten kvar då man tappade till 2-3 och såg ligaguldet försvinna?

Frenkie de Jong klev av i halvtid senast med ankelskada och förväntas missa resten av säsongen. Alejandro Balde och Gavi borta sedan tidigare. Tränare Xavi bytte ut både Robert Lewandowski och Raphinha i 64e minuten mot Real men ingen fara med dem och de är redo att starta här. Lamine Yamal hoppas bli tredje länken i anfallskedjan men det finns bra konkurrens från Ferran Torres, Joao Felix och Pedri.

Innermittfältsduon Andreas Christensen och Ilkay Gundogan står på fyra gula kort var och får vara på sin vakt och inte dra på sig något onödigt kort för då blir det inget spel mot Girona i nästa omgång.

Lagen växlar upp efter paus.

Valencia på åttonde plats har sikte på Europa League-plats. Fyra poäng bakom sexan Real Sociedad och en pinne upp till Real Betis på sjunde plats. Tung torsk senast hemma mot just Betis som vann med 2-1. Innan dess bortavinster mot Granada och Osasuna så känner sig inte slagna på förhand här, även om Barcelona så klart är ett hela annat motstånd än bottenlaget Granada och formsvaga Osasuna.

Anfallaren Andre Almeida kom tillbaka efter långtidsskada i Mars och har fått speltid på slutet. Bäst på plan mot Osasuna men sämst på plan mot Betis, så får se här vilket humör portugisen är på i den här matchen. Då Roman Yaremchuk fortfarande ser ut att vara indisponibel pga knäskada så lär Almeida start på topp med Hugo Duro trots svaga insatsen senast. På högerkanten öppet mellan Fran Perez och Sergi Canos som ofta byter av varandra.

I försvaret är Jose Gaya och borta sedan tidigare så vi förväntar oss inga förändringar i backlinjen.

1-1 när lagen möttes på Estadio de Mestalla i vintras. Barcelona hade i den matchen 3,52 xG mot Valencias 0,40 xG och även här tror vi det blir spel mot ett mål. Barcelona har hållit nollan i fyra av de fem senaste på hemmaplan. Tre av matcherna är 1-0 segrar så inte säkert att det blir nån kross för Valencia är försvarsstarka. Fem raka bortamatcher där det blivit två mål eller färre. Det blir säkert tight i första halvlek och sedan lite öppnar spel i andra akten. Spelet som testas är att andra halvleken innehåller flest mål. Raphinha avgör i slutet av matchen?

Spelet sitter om det blir flest mål i andra halvlek. Blir det flest mål i första halvlek eller lika många mål i första och andra halvlek förloras insatsen.