Det ska inte vara några problem alls för stormakten FC Barcelona att hitta tillbaka till vinnarspåret. I nästa La Liga match kommer bottenlaget Elche på besök till Camp Nou. Barcelona har fortfarande en chans till en topp 4 placering, där det är 5 poäng upp till de regerande mästarna Atletico Madrid - som är fyran i tabellen. Dock måste en seger till för att inte tappa ytterligare mark i tabellen. Elche krigar för sin överlevnad och ligger precis ovanför nedflyttningen. Att resa hem med några poäng blir svårt.

Med Xavi som tränare blev det två raka segrar inledningsvis - mot Espanyol och Villarreal. Dock blev det en förlust därefter mot tabelltrean Real Betis och sedan oavgjort mot Osasuna, som gjorde en stark insats. Dessutom är Barcelona ute ur Champions League. De får kriga vidare i Europa League där Napoli står för motståndet. I truppen saknas Sergino Dest, Memphis Depay, Jordi Alba, Sergi Roberto, Pedri, Ansu Fati och Martin Braithwaite. Ändå finns det gott om bra spelare på alla positioner.

Elche fick slåss för sin överlevnad redan förra säsongen. Med nöd och näppe klarade de sig. Likadant kommer det att vara denna säsong, där det har blivit 15 poäng efter 17 omgångar. De har 2 poäng ner till bottenzonen och en förlust i ryggen mot Valencia. Även Elche har bytt tränare under säsongen då Francisco tog över i slutet av november månad. Förra säsongen lyckades inte Elche ens näta på Barcelona, samtidigt som de släppte in fem mål under två möten.Lättare blir det inte denna gång heller.

Trots skador i Barcelona är truppen vass nog för att slå Elche. På Camp Nou finns en högre växel att lägga i. Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Barcelona vinner med fler än ett mål i marginal, till mer än dubbla pengar i odds. Fint!

Speltips Barcelona - Elche:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 2.13 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Ronald Araujo, Gerard Pique, Eric Garcia, Oscar Mingueza, Nico Gonzalez, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pablo Gavira, Luuk de Jong & Abdessamad Ezzalzouli.

Preliminär startelva - Elche:
Edgar Badia, Helibelton Palacios, Enzo Roco, Diego Gonzalez, Antonio Barragan, Tete Morente, Ivan Marcone, Omar Mascarell, Fidel Chaves, Lucas Boye & Lucas Perez.
---

TV:Helgens bästa tips på Rekatochklart!





This is the stats tab
This is the post tip