Atalanta:

Lombardiet-derby i Bergamo när Gian Piero Gasparinis La Dea tar sig an serieledande Inter. Atalanta återfinns på fjärde plats och har två raka segrar i Serie A. Senast bortabesegrades Empoli med 3-0 efter en dubbelsalva från sommarvärvningen Gianluca Scamacca, som var riktigt bra. Första målet var en läcker klack, följt av en fin framspelning till Teun Koopmeiners 2-0-mål och ett resolut avslut till sitt andra mål för dagen. Därutöver hade den forne West Ham-amnfallaren en boll i stolpen och flera bra lägen när han visade minst sagt gryende form.

Atalanta har producerat 18 mål på 10 matcher – 7 färre än Inter – men om offensiven med Scamacca, Ademola Lookman, Charles de Ketelaere med flera kommer i gång är det goda tecken för Gasp, vars lag brukar vara målglada. La Dea har dessutom hållit sju nollor på de tio inledande matcherna.

Davide Zappacosta missade Empoli-matchen med sjukdom, men har återvänt till träningsplanen och ser ut att vara redo för spel. Det är dock fortfarande frågetecken för Giorgio Scalvini, som fortsätter dras med ryggbesvär. Sommarvärvningen El Bilal Touré blir borta ytterligare någon månad.

Inter:

Simone Inzaghis lag brottade till slut ner ett defensivt inriktat Roma – som inte hade mycket att sätta emot i Milano – och tog tre poäng förra helgen. Marcus Thuram, som varit fenomenal sedan han anlände på fri transfer i sommar, var på nytt tungan på vågen med matchens enda mål. Inter är därmed kvar i serieledning, två poäng före Juventus, och med resultatraden 8-1-1 från de tio inledande matcherna.

Inter, som har breddat truppen under sommaren, är även väl positionerat i Champions League där man möter RB Salzburg – som man besegrade med 2-1 förra veckan – på onsdag och Inzaghi lär således inte behöva ägna allt för mycket tankar åt eventuell rotation här. Vi får nog se en liknande startelva som mot Roma, med nya anfallsduon Lautaro Martínez och Thuram som visar vägen.

På Inters skadelista återfinns endast Marko Arnautovic och Juan Cuadrado.

Två lag med offensiv kvalitet

Trots att Atalanta hållit nollan i sju av de tio senaste så tror jag Bergamogängets defensiv får bekänna färg här mot Inter, som jag tycker ser väldigt bra ut och som har både bredd och kvalitet, med ett fint anfallssamarbete med nya La-Ma. Jag har velat lite fram och tillbaka här, och var initialt inne på undern med tanke på stundande CL-spel och att Inter inte skulle vara missnöjda med ett kryss i Bergamo, men jag tror ändå det här kan bli en ganska öppen matchbild mellan två lag som vill kliva framåt – till skillnad från Inters match mot Roma senast – och Atalanta har också kvalitet, med Scamacca som visar gryende form, Lookman och CDK. Över 2.5 mål finns till 1,83 hos Pinnacle . Båda lagen gör mål & Över 2.5 ger 2,18.
This is the stats tab
This is the post tip