Speltips: Under 2,5 mål i matchen till 2.18 hos Expekt .

Champions League är tillbaka och det har blivit dags för den första kvartsfinalen mellan Arsenal och Bayern Munchen!

När man återigen trodde att Bayern hade hittat någon typ av form kom två raka förluster. Först i nyckelmatchen mot Borussia Dortmund med 2-0 och senast när man tappade en 2-0 ledning till 3-2 förlust mot mediokra Heidenheim på bortaplan.
Min känsla är dock att Champions League alltid är något annat, och jag förväntar mig ett Bayern som ger Arsenal en rejäl kamp på Emirates Stadium.

En extra krydda till det här mötet är såklart att Harry Kane är tillbaka i norra London, och det blir spännande att se hur han anpassar sig till det.

Nämnda Arsenal fortsätter att imponera stort. Ny vinst och ny hållen nolla under helgen mot Brighton på bortaplan med klara 3-0, och det är ett Arsenal som hittat en ny dimension i sitt spel.
Man är fortsatt väldigt starka i sitt offensiva spel, men den defensiva styrka man skapat kan mycket väl bli nyckeln för att vinna en titel i år. Om det blir i Champions League eller Premier League återstår att se, men förutsättningar för det är på plats.
Den defensiva styrkan man hittat är jag övertygad om kommer behövas redan i det här mötet, för offensiv kvalité finns det i Bayern Munchen.

Vågar Arsenal riskera för mycket?

Självklart kommer Arsenal vilja få med sig ett så bra resultat som möjligt till bortamötet mot Bayern om dryga veckan, men det vore samtidigt extremt dumt att gå alldeles för tungt offensivt.
Någonstans har Arsenal inte speciellt mycket rutin i det här sammanhanget vilket vi kunde se mot Porto i åttondelsfinalerna. Rutin är något som finns i Bayern Munchen, och just avsaknaden av rutin för Arsenal tror jag mycket väl kan spegla Arsenals spel en aning. Ger man Bayern ytor är jag övertygad om att tyskarna straffar Arsenal.

Jag tycker det är svårt att förutspå någon jättetydlig matchbild. Arsenal lär nog styra mer av bollinnehavet, men Bayern lär nog inte acceptera att stå och försvara i 90 minuter.
Jag landar någonstans i en match där lagen mycket väl kan ta ut varandra en hel del, vilket lär ge en match som speglas mer av kontroll från båda lagen snarare än frenesi och anfallslusta. Detta gör att jag inte tror på någon målfest i London. Som vanligt fritt fram att tro på en annorlunda matchbild, men där landar i alla fall jag!

I båda mötena för Arsenal mot Port var det en snarlik matchbild som utspelade sig. Ett Arsenal som styrde matcherna men var försiktiga med att gå framåt, vilket resulterade i endast ett mål i vardera match.

Värdet utifrån min förväntade matchbild tycker jag finns på underspelet i denna match, och hos Expekt får man under 2,5 mål i matchen till 2.18 vilket blir mitt spel för dagen!
This is the stats tab
This is the post tip