Patriots (9-4) vs Colts (7-6). Notera att vi spelar natt till söndag och resten av matcherna normalt under söndagen. Den här outingen dessa lag emellan har alltid varit rätt enahanda. Patriots har 8-0 (!) mot Colts. Det är ingen statistik som bara försvinner med att du knäpper med fingrarna, utan den är påtaglig. Tydlig. Jag tycker betting-bolagen har "fel" favorit idag. Räkna med två lag som kommer springa väldigt mycket och sedan vet Patriots HC Belichick att Colts haft bekymmer med att försvara sig mot TE och just Patriots två tight ends är riktigt bra; Henry och Smith. Ett sidospel kan faktiskt vara Henry/Smith på minst en TD.

Jag tror Patriots har bra chans att vinna den här matchen moneyline, men tar en liten "kudde" och lägger Patriots +3 till oddset 1,82 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Colts center Kelly är borta från matchen pga sjukdom. Det är ett jätteavbräck för Colts. Notera det. Kelly är en integral och stor del i Colts run blocking schemes. Detta är ett jätteplus för Patriots.

2. Patriots har två tunga orsaker till sin vändning. De har nu sju raka segrar mot bra motstånd. Deras försvar och springspel har varit grandiost. De tillåter bara 15,4 poäng per match i snitt. Riktigt starkt. CB Jackson (hela sju interceptions) har stoppat allt i Patriots secondary och varit den vokale ledare som behövts. När sedan Matt Judon (12,5 sacks) i parti och minut sackat quarterbacks har det också gjort sitt till. När det gäller springspelet är det inte "one mans job", utan flera RBs som grottar ner sig och bara kör. Det ger ofta minst 5-7 yards varje gång och landar i snitt på 155 rushing yards per outing över de sju senaste matcherna. DET driver bollen, spelet och chansen till vinst framåt.

3. Patriots har gjort många poäng framåt mot Colts genom åren. QB Jones har goda chanser att även i afton spela en stor roll. Han har complete pass rating på hela 70%. Han har kastat för 2 869 yards, 16 touchdowns och åtta interceptions. Framförallt är han en smart QB som spelar efter sina förutsättningar och är en perfekt spelare för Patriots system.

4. Patriots har vilat en vecka inför det här och är tokladdade enligt träningsrapporterna som går i dur. De vet att de måste stoppa Colts och RB Taylor på marken (Patriots run defense har varit OK; inte mer) och det finns goda förutsättningar för det. Patriots har ett av ligans absolut bästa defense totalt sett och de ser bara ut att bli bättre och bättre. Det innebär också att deras run defense måste upp en nivå till. Jag tror vi får det idag.

5. Colts är extremt svaga i sin secondary och även om det inte varit Patriots "bread and butter" (se springspel) kommer den vetskapen göra att QB Jones spelbok är vidöppen i afton. Spring mot långa pass. När Colts mötte Jets tillät man hela 412 passing yards. Gör man samma fel och misstag idag är det ridå. De har dessutom gett upp +25 poäng över deras 10 senaste matcherna. Står Colts upp i defensiven blir det här en jämn outing.

Jag tycker Patriots skall vara favoriter, men väljer att lägga spelet Patriots +3 till oddset 1,82 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip