Riktigt högt odds för en serieledare mot ett lag som, visserligen har realistiska möjligheter till Europa-spel men, inte tillnärmelsevis har samma motivation till att plocka tre poäng ikväll.

På de sju senaste matcherna har inte Toulouse besegrat Montpellier. År 2006 kom senaste segern för hemmalaget i detta möte. Visst, kryssen har varit frekventa men Montpellier har ändå en klart positiv statistik genom åren på kvällens motståndare. 4 oavgjorda, 3segrar för Montpellier och NOLL segrar för Toulouse på de sju senaste alltså. Sammanlagt genom alla tider har man bara i ligan förlorat en enda gång mot Toulouse och vunnit fem av de nio mötena.

Toulouse har en fin hemmaform med fyra raka utan förlust men jag tror att oddset är så pass upptryckt som det är med tanke på 3-0segern mot Lyon i senaste matchen. Man ska i övrigt ha i åtanke att Toulouse har förlorat tre av sina senaste fem matcher medans Montpellier har fyra vinster på sina fem senaste.

PSG jagar succégänget Montpellier och ligger två poäng bakom med fem matcher kvar att spela. Ikväll är det en jättechans för serieledarna att utöka den ledningen och sätta press på PSG som i helgen möter trean Lille på bortaplan och därmed ser jag kvällens uppgift för Montpellier som en fantastiskt fin möjlighet till att till och med kanske avgöra ligan, och då bör man inte stå i över 2.80 som segrare.

Risken för krysset är väldigt överhängande så det får bli en DNB2 men detta till ett ruskigt fint odds, Montpellier är nämligen inte ens favorit i den här drabbningen sjukt nog. Hela 1.94 för DNB2 där vi alltså får kulorna tillbaka om det skulle bli kryss, och förlorar, ja, det har jag väldigt svårt att tänka mig att Montpellier gör ikväll.

Lycka till lads!

This is the stats tab
This is the post tip